YouTube, 20. yılını yeni özelliklerle kutluyor

YouTube, ilk videosunun yüklendiği tarihten bu yana tam 20 yıl geçti. Bu özel günü kutlamak adına şirket, yeni özellikler ve istatistikler duyurdu. Ayrıca, genellikle az bilinen ve gizli olan özellikleri hatırlattı.

YouTube Kıdemli Ürün Müdürü Viraj Manesh’in açıklamasına göre, platforma günlük olarak 20 milyonun üzerinde video yükleniyor ve videolara günde 100 milyondan fazla yorum yapılıyor. Beğeni sayısı ise günlük olarak 3,5 milyardan fazla.

İlk YouTube Videosu

YouTube’un Yeni Özellikleri

YouTube’un bu yıl duyurduğu yeni özellikler özellikle YouTube TV ve Premium kullanıcılarını hedefliyor. YouTube TV aboneleri, spor dışı içeriklerin yanı sıra ESPN ve Food Network gibi popüler kanallara da erişmek için yakında çoklu görünüm özelliğine sahip olacaklar.

İçerik üreticileri, artık videolarının yorumlarına sesli yanıt verebilecekler ancak bu özellik 2025 ilerleyen zamanlarda kullanıma açılacak.

YouTube Premium ve Müzik aboneleri, iOS ve Android cihazlarında kişiselleştirilmiş radyo istasyonları oluşturarak ruh hallerini paylaşabiliyorlar. Ancak, bu özellik şu anda sadece İngilizce dilinde sunuluyor. Ayrıca, mobil cihazlardaki YouTube Premium kullanıcılarına 4 kat hızlı oynatma seçeneği sunulmaktadır.

YouTube, ayrıca video oynatıcısında uzun basarak 2x hızda oynatma, uyumadan önce video izlemek için uyku zamanlayıcısı ve kesintileri önlemek için ekran kilitleme gibi özellikler sunmaktadır. Android kullanıcıları ise şarkıları mırıldanarak veya söyleyerek arayabilen bir Şarkı Arama özelliğine sahiptir. Ve bugüne özel olarak ilerleme çubuğu bir pasta simgesiyle değiştirilmiştir.

Related Posts

YouTube, video oynatıcısının tasarımını yenileyecek!

YouTube, 10 yıl sonra video oynatıcısında kapsamlı bir tasarım değişikliğine gidiyor. Dünyanın en büyük video paylaşım platformu, web sürümü için yeni video oynatıcısını devreye almaya başladı. Şu anda sınırlı sayıda kullanıcının test ettiği tasarım …

Anthropic, iki yıl içinde yapay zekanın kara kutusunu açmak istiyor

Yapay zeka teknolojileri her geçen gün daha güçlü hale gelirken, bu sistemlerin nasıl çalıştığı halen tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Anthropic CEO’su Dario Amodei, yayınladığı dikkat çekici bir makalede, bu bilinmezliğin tehlikelerine dikkat …

Türkiye’nin Bosna Hersek’e Kangal vermesi Balkanları karıştırdı

Geçtiğimiz yılın sonlarında Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez, “Türkiye ile birkaç projemiz daha var. 4 Kirpi II ve 6 Bayraktar TB2’nin teslimatı konusunda bir anlaşma imzaladık ve bunlar müzakere aşamasında.” demişti. Geçtiğimiz günlerde …

PlayStation Plus abonelerine kötü haber: 22 oyun veda ediyor!

Oyun fiyatlarının günden güne artmasıyla odağımızı aylık belirli bir ücret karşılığında çok sayıda oyunu oynamaya imkan veren abonelik servislerine çevirdik. PlayStation Plus, bu alanda öne çıkan mecraların başında geliyor diyebiliriz. Son olarak …

PC pazarında yükseliş başladı: İşte en çok satan markalar

Pandemi sonrası daralma yaşayan küresel PC pazarı, 2025’in ilk çeyreğinde art arda ikinci kez büyüme gösterdi. Counterpoint Research’ün verilerine göre, küresel PC sevkiyatları 2025’in ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,7 …

Hangi ülkeler depremle yaşamayı nasıl öğrendi?

Deprem riski altında olan kimi ülkeler geçmişte yaşadıkları acı tecrübelerin ardından köklü bir değişim sürecine girdi. Alınan önlemler, depremin felakete dönüşmesinin büyük ölçüde önüne geçiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir