Yenilikçi elektro-termal enerji depolama sistemi tüm gün buhar gücü sunuyor

MGA Thermal, Elektro-Termal Enerji Depolama Sistemini Tanıttı




Avustralyalı enerji şirketi MGA Thermal, 5 MWh kapasiteli pilot tesisi faaliyete geçirdi. Bu tesiste, şirketin patentli elektro-termal enerji depolama (ETES) teknolojisi endüstriyel boyutta uygulanıyor.

MGA Thermal’ın geliştirdiği sistem, yenilenebilir enerjiyi temiz buhar ve elektrik üretimi için ısıya dönüştürerek gün boyunca kullanılabilir hale getiriyor. Tesis, 500 kW termal çıkış gücüyle 24 saat kesintisiz aşırı ısıtılmış buhar sağlayabiliyor.

3.700 Özel Alaşım Blokla Yüksek Verimli Depolama

Tesiste, şirketin özgün teknolojisi olan “miscibility gap alloy” (MGA) blokları bulunuyor. Yaklaşık 3.700 bloktan oluşan bu yapılar, yenilenebilir elektrikle ısıtıldığında içerdikleri metal alaşımı eriterek enerjiyi depoluyor. Elde edilen ısı, buhar veya elektrik üretimi için kullanılabiliyor. MGA Thermal CEO’su Mark Croudace, bu teknolojinin kesintisiz ısı ve elektrik üretimine olanak tanıdığını vurguluyor.




Daha Az Alan, Daha Fazla Verim

MGA Thermal, geleneksel termal depolama sistemlerine kıyasla %200 ila %300 daha fazla enerji depolayabilen, hem enerji depolayıp hem de enerji verebilen ve değişen sıcaklıklarda buhar üretebilen bir sistem sunduğunu belirtiyor. Croudace, bu teknolojinin sanayinin karbonsuzlaşmasına önemli katkı sağladığını söyleyerek buhar ihtiyacını karşılamanın artık mümkün hale geldiğini belirtiyor. MGA Thermal, modüler yapısıyla ölçeklenebilir ve ticari olarak uygulanabilir bir çözüm olarak pilot tesisi değerlendiriyor.

Aynı enerji çıktısı için elektrikli bataryalara kıyasla 24 kat daha az alana ihtiyaç duyan bu sistemin alan verimliliğiyle öne çıktığını vurgulayan MGA Thermal, 5 MWh’den gigawatt-saat seviyelerine kadar ölçeklenebilme imkanı sunduğunu belirtiyor.

Related Posts

Bilim insanları “kara delik bombası” yaptıklarını açıkladı

Bilim insanları teorik olarak uzun süredir varlığı bilinen ancak şimdiye dek hiç gerçekleştirilmemiş bir konsepti hayata geçirdiklerini duyurdu: Kara delik bombası. Ancak endişeye gerek yok; bu “bomba” ne gerçek bir kara delik içeriyor ne de …

Epic Games’in yeni ücretsiz oyunları belli oldu: Peki haftaya ne var?

Steam‘e oranla halen uygun fiyat politikası ve ücretsiz oyunlarla ilgi çeken Epic Games Store, şu ana kadar çok sayıda kullanıcıyı platformuna çekmeyi başardı. Günümüzde ise, her hafta bir ya da iki farklı oyunu kullanıcılara ücretsiz olarak …

Half-Life 3 yazın tanıtılabilir: Oyun neredeyse tamamlanmış durumda

1998 yılında hayatımıza giren Half-Life, kısa sürede dünyanın en popüler oyunları arasında yerini almıştı. Ayrıca yapım, Team Fortress ve Counter-Strike gibi serilerin yaratılmasını sağlamıştı ve FPS türünün en önemli eserlerinden biri olmayı …

Microsoft: Windows 11 24H2 sürümü herkes için indirilebilir

Microsoft, Windows 11 24H2 sürümünü geçen yılın Ekim ayında yayınladı. Windows 11 2024 güncelleştirmesi, Dosya Gezgini’nde yeni özellikler, Telefon Bağlantısı ve Güç Ayarları arayüzüyle güncellenmiş Başlat menüsü, görüntülü görüşmeye yönelik …

BİM marketler uygun fiyatlı ANC kulaklık ve Casper VIA M40 akıllı telefon satacak

BİM marketler zincirinde önümüzdeki hafta akıllı televizyonlardan akıllı telefonlara, tam kablosuz kulaklıklardan kafa üstü kulaklıklara ve akıllı saatlere kadar farklı teknoloji ürünleri bulmak mümkün olacak.  9 Mayıs BİM aktüel teknoloji …

1972’de fırlatılan Sovyet uzay aracı kontrolsüz şekilde Dünya’ya düşecek

Sovyetler Birliği, Kosmos 482 olarak bilinen uzay aracını 1972 yılında bir dizi Venüs görevinden biri olarak fırlatmıştı. Ancak bir roket arızası nedeniyle araç, Dünya yörüngesinden hiç çıkamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir