Photoshop Kullanılmadı! Türkiye’de Çekilen Bu Fotoğraf Dünyayı Ayağa Kaldırdı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde yaşayan astrofotoğrafçı Uğur İkizler, evinin yakınında kaydettiği şiddetli fırtına görüntülerini birleştirerek oluşturduğu time-lapse video ile ABD’nin popüler bilim sitelerinden Livescience ve Güney Methodist Üniversitesi’nin yayın organı Southwest Review’da yer aldı.

Yaklaşık 50 dakika boyunca süren fırtınada İkizler, 100’den fazla yıldırım düştüğünü kaydetti. 16 Haziran’da gerçekleşen bu olayda, her 30 saniyede bir yıldırım düştüğü anlamına geliyor.

Livescience’a Konuştu:

İkizler, Livescience’a yaptığı açıklamada, “Her bir yıldırım tek başına güzeldi. Ama hepsini tek bir karede birleştirdiğimde ürkütücü bir manzara ortaya çıktı” dedi. Gök gürültülü sağanağın “muhteşem bir görsel şölen” yarattığını da ekledi.

Farklı Yıldırım Türleri:

Görüntüde en az üç farklı yıldırım ve şimşek türü görülüyor. Buluttan buluta, buluttan yere ve buluttan suya doğru hareket eden elektrik boşalmaları dikkat çekiyor.

Sık Görülen Bir Durum:

Tek bir fırtına sırasında bu kadar çok yıldırım düşmesi aslında alışılmadık bir durum değil. Küresel çapta her yıl 1,4 milyar yıldırım düşüyor. Bu da her gün yaklaşık 3 milyon yıldırıma denk geliyor.

Uğur İkizler Hakkında:

Uğur İkizler, Bursa’da yaşayan bir astrofotoğrafçı. Uzun zamandır gökyüzünü fotoğraflayan İkizler, birçok ulusal ve uluslararası ödül kazandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir