Siber güvenlik alarmı: Yüzlerce yazıcı tehdit altında

Siber Güvenlik Açıkları Yüzlerce Yazıcıyı Tehdit Ediyor

Siber güvenlik alanında öncü bir kuruluş olan Rapid7, yaptığı kapsamlı araştırmada Brother, Fujifilm, Ricoh, Toshiba ve Konica Minolta gibi tanınmış markaların 748 çok fonksiyonlu yazıcı, tarayıcı ve etiket yazıcısında toplamda sekiz kritik güvenlik açığı tespit etti. Bu açıklar, kötü niyetli kişilerin cihazlara ve ağlara yetkisiz erişim sağlamasına olanak tanıyor. En ciddi güvenlik açığı kimlik doğrulama atlatma olarak belirtiliyor ve bu durum saldırganların cihazın kontrolünü ele geçirmesine olanak sağlıyor.

Çoğu cihazın varsayılan şifresi, cihazın seri numarasına dayanıyor ve bu da başka bir güvenlik açığı aracılığıyla kolayca öğrenilebiliyor. Rapid7, kullanıcıların bu varsayılan şifreyi derhal değiştirmesi gerektiğini önemle vurguluyor. Brother’a göre, bu varsayılan şifre fabrika çıkışlı olduğu için firmware güncellemeleriyle değiştirilemiyor, bu da kullanıcıların müdahalesini zorunlu kılıyor. Saldırganlar, ele geçirdikleri erişimle kendi şifrelerini oluşturabilir, cihaz ayarlarını değiştirebilir veya yetkili kullanıcıların ayrıcalıklı fonksiyonlarını kullanabilirler.

Diğer güvenlik açıkları ise buffer taşmalarına neden olarak cihazların çökmesine yol açabilirken, bazıları ağ fonksiyonlarına erişim ve harici hizmetlerin kimlik bilgilerini çalma imkanı sunuyor. Bu durum, saldırganların ağda daha derinlere inerek hassas verilere ulaşma riskini artırıyor. Etkilenen modeller arasında 689 farklı Brother, 46 Fujifilm, 5 Ricoh, 2 Toshiba ve 6 Konica Minolta modeli bulunuyor. Dell gibi markaların da Brother yazıcılarını kendi markaları altında sattığı belirtiliyor ancak Rapid7’den Stacey Holleran, Dell modellerinin etkilenip etkilenmediği konusunda kesin bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti. Daha önce ortaya çıkan Xerox Versalink yazıcılarındaki benzer zafiyetlerle doğrudan bir bağlantı olmadığı, sadece varsayılan şifre mekanizmasının benzer olduğu açıklandı.

Related Posts

Herkesi ilgilendiriyor! Bu ayar yüzünden tüm verileriniz ele geçebilir!

Akıllı telefonlar daha önce bağlanılan Wi-Fi ağlarını hafızasında tutarak, bu ağlar yeniden algılandığında otomatik olarak bağlantı kurabiliyor. Ancak bu özellik, özellikle kamuya açık alanlardaki ağlarda önemli bir güvenlik riski doğuruyor. Kafe …

SteamOS’un beklenmeyen taşınabilir konsol başarısı

SteamOS, taşınabilir konsollarda Windows 11’den daha iyi performansa sahip.

OpenAI CEO’sundan tepki çeken açıklama

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın yapay zekanın çocukların gelecekteki eğitimi ve zekası üzerindeki potansiyel etkisi hakkındaki görüşleri sosyal medyada kavga başlattı.

Türkiye’de 12 bankaya bu virüs dadandı: İzinsiz para transferi yapıyor

Mobil bankacılıkta hesapları boşaltan yeni virüs tespit edildi. Söz konusu virüs Türkiye’deki 12 bankaya da organize saldırıda bulunuyor.

Yapay zeka ile oyun geliştirmenin 3 sırrı!

Yapay zeka (AI), oyun geliştirme süreçlerini kökten değiştiriyor ve bilimsel araştırmalar bu dönüşümün temel taşlarını oluşturdu. Geleneksel yöntemlerin ötesine geçen yapay zeka teknolojileri, oyun endüstrisinde daha hızlı, yaratıcı ve …

İki galaksi kümesi çarpışmaya hazırlanıyor. Hem de ikinci kez!

Bir milyar yıl sonra tekrar çarpışacak olan iki galaksi, bu tür çarpışmaların dinamikleri hakkında yeni bilgiler sunacak.